Skrøbelige skibe i gudernes hav udkommer 21. marts 2020. Det er Martin Nørgaards tredje digtsamling. Han har tidligere udgivet Fragmenter (2019) og Dagene løber halt (2015).

Stedet som forankring af poesien er vigtig for Martin Nørgaard. Noget der går igen, i alle tre digtsamlinger, er stednavne. ”Oftest er det stedet, hvor tanken om netop dét digt er født. Andre gange er det steder, jeg drømmer om at besøge, har læst om, finder inspirerende eller skræmmende. Stedet binder, for mig, det svævende digt. Konkretiserer erfaringen, der udtrykkes i sproget.”

Martin bor i Gellerup(Århus) og skriver, apropos stedet som forankring af poesien, en føljetonlignende poetisk reportage derfra under hashtagget #poetiskreportage.

Find Martins forfatterprofil på Facebook og Instagram under pseudonymet Tidsrøver.

Martin Nørgaard

Skrøbelige skibe i gudernes hav

Skrøbelige skibe i gudernes hav er digte om forgængelighed. Det er digte om erkendelsen af ikke at være udødelig, og om at søge en mening med tilværelsen hinsides ungdommens passion. Digtene bevæger sig, på samme tid, i et surrealistisk, til tider religiøst vokabularium, og et hverdagsligt,
sansende sprog.