For Stine Dreyer startede forfatterdrømmen, da hun var 17 år. Efter at have læst Tamora Pierces magiske serie om Alanna, blev Stine så inspireret, at hun straks satte sig til computeren og skrev en 400 sider lang fantasyroman, Den forbudte bred.

Det var en ny følelse, at ordene kom væltende. Stine skrev og skrev og skrev og følte sig mere lykkelig, end hun have gjort længe. Den strømmende kreativitet, flowets rytme og rusen ved at skabe gjorde hende total afhængig. Hun vidste lige dér, at hun ville være forfatter.

Inspirationen til romanerne kom i skvulpende bølger. Det kunne være et menneske, hun fandt dragende, eller en drøm, der satte gang i inspirationen og fik Stine til at sætte sig tilrette ved tastaturet.

"Ligeså mange afslag som indsendte manuskripter"

Stine Dreyer

17 år gik med at dygtiggøre sig, være vedholdende og drømme om et gennembrud. Stine skrev fantasyromaner, novellesamlinger for voksne og autofiktive værker. Men der kom ligeså mange afslag fra forlagene, som hun sendte manuskripter ind.

Stine opgav slukøret drømmen og læste i stedet til sygeplejerske. Men så snart hun havde bachelordiplomet, faldt hun tilbage i gamle vaner og begyndte igen at skrive. Denne gang endnu mere målrettet.

Et sidste forsøg

Hun redigerede Den forbudte bred igen; den her gang skulle det være det sidste forsøg. En hel karakter, og mange kapitler kom under kniven.  Historien stod meget skarpere, og hun sendte den ind til Forlaget DreamLitt, hvor den blev antaget måneden efter. Kort efter fik hun antaget endnu en roman hos Forlaget Snepryd.

Stine Dreyer

Min elskede psykose

Annika har belejret Rundetårn. Hun har planlagt sit selvmord nøje. Imens hun står på toppen og gør sig klar på at springe, tænker hun tilbage til dengang, hun som ung, fik sin første psykose og hovedkulds forelskede sig i reddereleven Alex. Det var en besættende forelskelse, der ændrede livet og tilværelsen som hun kendte det; ikke mindst for hendes nærmeste.

Inspiration til at skrive Min elskede psykose fik Stine Dreyer, da hun fik psykisk sygdom tæt ind på livet. I Danmark har hver femte dansker en psykisk lidelse. Hver tredje dansker er pårørende til én. Romanen har til formål at bygge bro mellem syg og pårørende. Den tager nemlig læseren med ind i hovedet på en psykisk syg; der hvor paranoiaen, tvangstankerne og manien hersker.

Bogpræsentation produceret af Social Media Text

Stine Dreyer

Den forbudte bred

Y.A fantasyromanen DEN FORBUDTE BRED handler om den 17-årige klanpige Meira. Hun trodser alle forbud og krydser floden til den forbudte bred. Her bliver hun taget til fange af en mystisk mand og ført til en parallelverden, der består af dyb skov.

Meira bliver jaget af ulvelignende væsner og finder i sidste øjeblik sin redning bag en høj mur. Bag den er et mindre samfund. Ingen kan huske andet end deres navn. Fortiden er totalt hvisket bort.

Sammen med den unge mand, Casner, indleder Meira jagten på sandheden. Hvem er fangevogterne? Hvorfor er de taget til fange? Hvad får de ud af at holde dem fangede? Og vigtigst: hvordan kommer de hjem? Meira må sande, at der er større sager på spil og selv ikke Casner er den, hun troede.

Inspirationen til Den forbudte bred kom efter at have læst Tamora Pierces magiske serie om Alanna. Så elsker du en god fantasibog – vil du også elske denne.