Joan Kirk Jensen er fra Vestjylland og uddannet arkæolog.

Joan har en passion for den vilde vestjyske natur, og hun er utrolig inspireret heraf. Hun blev forfatter, da hun havde noget, hun gerne ville fortælle verden.

Noget stof og sprog, der ville skrives. Så Joan gik i gang med at nedfælde brudstykker til historien. Joan arbejdede intents på sin debutroman “Ødeland”, som udkom i 2015.

Joan Kirk Jensen

Ødeland

Ødeland handler om en ung kvinde fra Vestjylland, der rejser fra familiens gård og den voldelige kæreste til byen og til kollegiet og efter et kærlighedsforhold direkte til psykiatrien.

På hospitalet får hun besøg af den prostituerede Mia, der læser op af sin dagbog, mens den unge kvinde i tankerne besøger de mænd, der har sendt hende helt ind i sig selv.

Ødeland er gården på heden og hospitalet i byen. Det er erindringen om kærester, der slår, og kærester, der elsker. Det er lange dage på landet og lange nætter i hospitalstøj, hvor fantasi og virkelighed flyder sammen.”

Joan siger selv om Ødeland: “Den handler om en kvinde på et hospital, hvad der sker, hvad der er sket, og aftrykkene i hendes sind.” Hun tilføjer at inspiration til historien kom sig af billeder og sprog, der ville til. Ting hun så.